Prva nacionalna konferencija o retkim bolestim u Srbiji

U Hotelu Hallyday In u Beogradu, od 05 do 07 decembra 2013 godine odvija se Prva nacionalna konferencija o retkim bolestim u Srbiji.

Konferenciju organizuje Nacionalna organizacija za retke bolesti uz podršku sponzora, pod pokroviteljstvom EURORDIS-a I Ministarstva zdravlja republike Srbije. Nase Udruženje POsPID je, kao što znate, jedan od osnivača NORBS-a I imaće svoje predstavnike na konferenciji.

Konferencija je prva prilika da se na jednom mestu sretnu lekari koji se bave retkim bolestima ili koji žele o njima da uče,  pacijenti tj. osobe sa retkim bolestima, donosioci odluka I kreatori politika kojima se obezbeđuje nega I lečenje osoba sa retkim bolestima u Srbiji.

Pridružite se Konferenciji, ispratite je u medijima I podrzite decu I odrasle sa retkim bolestima, jer im je potrebna podrška svih nas da bi se izborili sa svojom bolešću I ostvarili što kvalitetniji život.

 

Program možete preuzeti klikom na ikonu


 

Logo colour-2013-strapline

 

 

IPOPI Logo With Tag 5

 

Lečenje PIDa

Najpre pažljivo doziranim odgovarajućim antibioticima za česte ponovljene infekcije gornjih i donjih disajnih puteva čime se bitno popravlja kvalitet života pacijenta i porodice.

Opširnije

 

JM Logo With Tag veci

Jeffrey Modell Foundation

Šta je PID?

Primarne imunodeficijencije su grupa poremećaja u radu našeg imunog sistema koji nastaju kada delovi imunog sistema (pre svega neke ćelije i proteini) ne funkcionišu kako treba.

IPOPI                    

Uzroci

PID su uzrokovane naslednim ili genetskim poremećajima imunog sistema, sa njim se dete rađa, a bolest se može manifestovati odmah po rođenju ili kasnije tokom života.

  esid               ingid                JM Logo With Tag